Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie z czosnkiem . Zjadamy wszystko od śledzia przez cebulę aż po czosnek . Smacznie i zdrowo.
Matiasy moczyłam przez godzinę w zimnej wodzie . Następnie odlałam wodę i zalałam świeżą . Po pół godzinie czynność powtórzyłam i moczyłam jeszcze pół godziny .
Płaty odlałam i osuszyłam . Pokroiłam w dogodne mi kawałki i włożyłam do głębszej miski . Dodałam majeranek , liście laurowe , pieprz ziarnisty , ziele angielskie .
Czosnek obrałam i pokroiłam w większą kostkę lub mniejsze ząbki na pół i dodałam do śledzi.
Cebulę obrałam pokroiłam w większą kostkę i również włożyłam do miski .Całość skropiłam octem jabłkowym i olejem a żeby delikatnie mieszając dokładnie połączyć wszystkie składniki . Doprawiłam do smaku mielonym pieprzem . Sól używamy jedynie wtedy kiedy stwierdzimy , że nasze śledzie jej potrzebują .
Tak powstałe śledzie przełożyłam do słoików . Wymiary słoików dowolne . W każdym słoiku musi zostać puste miejsce aby swobodnie zalać śledzie olejem , tak aby je zakrył .
Gotowe słoiki zakręcamy i odstawiamy na 3 - 4 dni w zimne miejsce .
* Czas 30 minut liczyłam bez moczenia śledzi .
Gotuję już kilkanaście lat. Gotowałem już rzeczy dziwne i niezwykłe, a także...
Odsłon: 243755
Sałatka gyros to jedna z popularniejszych sałatek, jakie goszczą na naszych s...
Odsłon: 293
Rewelacyjna w smaku surówka z młodej kapusty, która przygotujecie w zaledwie...
Odsłon: 3219
Aromatyczna młoda kapusta z dodatkiem pieczarek to doskonała propozycja na le...
Odsłon: 1001
Sałatka gyros to jedna z popularniejszych sałatek, jakie goszczą na naszych s...
Odsłon: 293
Rewelacyjna w smaku surówka z młodej kapusty, która przygotujecie w zaledwie...
Odsłon: 3219
Aromatyczna młoda kapusta z dodatkiem pieczarek to doskonała propozycja na le...
Odsłon: 1001
Składniki
Matiasy moczyłam przez godzinę w zimnej wodzie . Następnie odlałam wodę i zalałam świeżą . Po pół godzinie czynność powtórzyłam i moczyłam jeszcze pół godziny . Płaty odlałam i osuszyłam . Pokroiłam w dogodne mi kawałki i włożyłam do głębszej miski . Dodałam majeranek , liście laurowe , pieprz ziarnisty , ziele angielskie . Czosnek obrałam i pokroiłam w większą kostkę lub mniejsze ząbki na pół i dodałam do śledzi. Cebulę obrałam pokroiłam w większą kostkę i również włożyłam do miski .Całość skropiłam octem jabłkowym i olejem a żeby delikatnie mieszając dokładnie połączyć wszystkie składniki . Doprawiłam do smaku mielonym pieprzem . Sól używamy jedynie wtedy kiedy stwierdzimy , że nasze śledzie jej potrzebują .
Tak powstałe śledzie przełożyłam do słoików . Wymiary słoików dowolne . W każdym słoiku musi zostać puste miejsce aby swobodnie zalać śledzie olejem , tak aby je zakrył . Gotowe słoiki zakręcamy i odstawiamy na 3 - 4 dni w zimne miejsce . * Czas 30 minut liczyłam bez moczenia śledzi .
Przepisy Przekąski
Przekąski
Rożki z tortilli
Przekąski
Młoda kapusta z pieczarkami
Przekąski
Imprezowe siekacze drobioe
Przekąski
Szaszłyki z faszerowanej papryki
Rożki z tortilli
Rożki z tortilli to świetna propozycja na imprezową przekąskę, ale także zdro...
Odsłon: 629
Młoda kapusta z pieczarkami
Aromatyczna młoda kapusta z dodatkiem pieczarek to doskonała propozycja na le...
Odsłon: 1001