Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
polecam tak zrobione sledzie bo są przepyszne
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2316
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 762
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 424
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 185
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 124
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2316
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 762
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 424
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 185
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 124
Składniki
Śledzie pokroić na kawałki; takie na jeden kęs.
Cebulę i czosnek posiekać, zeszklić na oleju z dodatkiem mielonego pieprzu. Dodać ziele angielskie, listki laurowe, pokrojone śliwki i rodzynki. Dusić mieszając ok. 5 min. Następnie dodać przecier i koncentrat pomidorowy, sok z pomarańczy oraz imbir. Mieszać i dusić na ogniu, aby zredukować płyny do pożądanej konsystencji (ma powstać dosyć gęsty sos). Na koniec dodać skórkę z pomarańczy, miód i doprawić solą. Całość wymieszać i odstawić , by smaki się przegryzły.
Gdy sos nieco przestygnie dodać kawałki śledzi i całość delikatnie wymieszać. Przełożyć do słoika i wstawić do lodówki