Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na co dzień i do święta. Oczywiście z kolędą od święta.
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35857
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1249
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1774
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35857
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1249
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1774
Składniki
Filety śledziowe wymoczyć w wodzie gazowanej ok. 2 godziny. Filety osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na kawałki ok. 2cm. Skropić sokiem z cytryny. Cebulę pokroić w krążki. Do słoika układać warstwami cebulę i śledzie do wyczerpania składników. Cebulę posypywać delikatnie pieprzem młotkowanym z kolendrą, a śledzie kolendrą. Następnie wlać olej rzepakowy tak, żeby wszystko było przykryte. Wstawić do lodówki na kilka godzin, żeby smaki się zaprzyjaźniły, a później tylko zajadać. Smacznego.