Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na co dzień i do święta. Oczywiście z kolędą od święta.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 909
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 909
Składniki
Filety śledziowe wymoczyć w wodzie gazowanej ok. 2 godziny. Filety osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na kawałki ok. 2cm. Skropić sokiem z cytryny. Cebulę pokroić w krążki. Do słoika układać warstwami cebulę i śledzie do wyczerpania składników. Cebulę posypywać delikatnie pieprzem młotkowanym z kolendrą, a śledzie kolendrą. Następnie wlać olej rzepakowy tak, żeby wszystko było przykryte. Wstawić do lodówki na kilka godzin, żeby smaki się zaprzyjaźniły, a później tylko zajadać. Smacznego.