Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne rolmopsy z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi. Niezwykle wyraziste w smaku, przełamane nutą słodyczy dzięki dodatkowi miodu. Cudownie prezentują się na stole. Skuszą każdego!
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 143
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 108
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16103
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 70
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 181
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 689
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 143
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 108
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16103
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 70
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 181
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 689
Składniki
Filety śledziowe zalewamy wodą i odstawiamy na około 12 godzin.
Wymoczone śledzie odsączamy na ręczniku papierowym.
Do rondelka wlewamy wodę. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i czarny pieprz w ziarnach. Zalewę zagotowujemy. Cebulę obieramy, kroimy w piórka i dodajemy do zalewy. Następnie do garnka dodajemy ocet jabłkowy i miód. Całość gotujemy jeszcze przez około 5 minut.
Pomidory suszone kroimy na cienkie paseczki.
Na brzeg każdego fileta śledziowego układamy po 2 orzechy i kilka plasterków suszonych pomidorów. Śledzie zwijamy i przekładamy do pojemnika. Rolmopsy powinny być ułożone ciasno - jeden obok drugiego.
Zwinięte filety śledziowe zalewamy marynatą. Tak przygotowane śledzie odstawiamy na minimum dobę w chłodne miejsce, tak żeby smaki się przegryzły. Najlepiej smakują jednak po upływie 2-3 dni.