Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne rolmopsy z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi. Niezwykle wyraziste w smaku, przełamane nutą słodyczy dzięki dodatkowi miodu. Cudownie prezentują się na stole. Skuszą każdego!
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 103
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101288
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5816
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 103
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101288
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5816
Składniki
Filety śledziowe zalewamy wodą i odstawiamy na około 12 godzin.
Wymoczone śledzie odsączamy na ręczniku papierowym.
Do rondelka wlewamy wodę. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i czarny pieprz w ziarnach. Zalewę zagotowujemy. Cebulę obieramy, kroimy w piórka i dodajemy do zalewy. Następnie do garnka dodajemy ocet jabłkowy i miód. Całość gotujemy jeszcze przez około 5 minut.
Pomidory suszone kroimy na cienkie paseczki.
Na brzeg każdego fileta śledziowego układamy po 2 orzechy i kilka plasterków suszonych pomidorów. Śledzie zwijamy i przekładamy do pojemnika. Rolmopsy powinny być ułożone ciasno - jeden obok drugiego.
Zwinięte filety śledziowe zalewamy marynatą. Tak przygotowane śledzie odstawiamy na minimum dobę w chłodne miejsce, tak żeby smaki się przegryzły. Najlepiej smakują jednak po upływie 2-3 dni.