Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne rolmopsy z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi. Niezwykle wyraziste w smaku, przełamane nutą słodyczy dzięki dodatkowi miodu. Cudownie prezentują się na stole. Skuszą każdego!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 499
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10194
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13463
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2723
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 499
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10194
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13463
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2723
Składniki
Filety śledziowe zalewamy wodą i odstawiamy na około 12 godzin.
Wymoczone śledzie odsączamy na ręczniku papierowym.
Do rondelka wlewamy wodę. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i czarny pieprz w ziarnach. Zalewę zagotowujemy. Cebulę obieramy, kroimy w piórka i dodajemy do zalewy. Następnie do garnka dodajemy ocet jabłkowy i miód. Całość gotujemy jeszcze przez około 5 minut.
Pomidory suszone kroimy na cienkie paseczki.
Na brzeg każdego fileta śledziowego układamy po 2 orzechy i kilka plasterków suszonych pomidorów. Śledzie zwijamy i przekładamy do pojemnika. Rolmopsy powinny być ułożone ciasno - jeden obok drugiego.
Zwinięte filety śledziowe zalewamy marynatą. Tak przygotowane śledzie odstawiamy na minimum dobę w chłodne miejsce, tak żeby smaki się przegryzły. Najlepiej smakują jednak po upływie 2-3 dni.