Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne rolmopsy z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi. Niezwykle wyraziste w smaku, przełamane nutą słodyczy dzięki dodatkowi miodu. Cudownie prezentują się na stole. Skuszą każdego!
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 69
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 117
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 69
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 117
Składniki
Filety śledziowe zalewamy wodą i odstawiamy na około 12 godzin.
Wymoczone śledzie odsączamy na ręczniku papierowym.
Do rondelka wlewamy wodę. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i czarny pieprz w ziarnach. Zalewę zagotowujemy. Cebulę obieramy, kroimy w piórka i dodajemy do zalewy. Następnie do garnka dodajemy ocet jabłkowy i miód. Całość gotujemy jeszcze przez około 5 minut.
Pomidory suszone kroimy na cienkie paseczki.
Na brzeg każdego fileta śledziowego układamy po 2 orzechy i kilka plasterków suszonych pomidorów. Śledzie zwijamy i przekładamy do pojemnika. Rolmopsy powinny być ułożone ciasno - jeden obok drugiego.
Zwinięte filety śledziowe zalewamy marynatą. Tak przygotowane śledzie odstawiamy na minimum dobę w chłodne miejsce, tak żeby smaki się przegryzły. Najlepiej smakują jednak po upływie 2-3 dni.