Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój mąż ze słodkich rzeczy najbardziej lubi śledzie. Tak przygotowane są bardzo smaczne. Polecam.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10692
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9132
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10692
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9132
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Płaty śledziowe wymoczyć w wodzie tak długo jak chcemy żeby miały smak. Najlepiej sprawdzić po godzinie czy smakują tak jak chcemy. Śledzie osuszyć papierowymi ręcznikami i pokroić na kawałki. Mogą być większe lub mniejsze. Przełożyć do miseczki i dodać sok z cytryny. Pomieszać. Cebulę obrać i bardzo cienko pokroić w plasterki. Można w półplasterki. Dodać do miseczki. Dodać suszone pomidory krojone w paseczki. Dodać osączone na sitku kapary i pieprz kolorowy w ziarnach. Wszystko dobrze pomieszać. Przełożyć do słoika i zalać olejem rzepakowym tak żeby wszystko przykryć. Wstawić do lodówki na ok 2 godz żeby smaki się przegryzły. Gotowe Smacznego