Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój mąż ze słodkich rzeczy najbardziej lubi śledzie. Tak przygotowane są bardzo smaczne. Polecam.
Polecam.
Odsłon: 182
Golonki z indyka, podane w pikantnej marynacie w stylu kuchni tex-mex (na baz...
Odsłon: 65
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 590
Polecam.
Odsłon: 182
Golonki z indyka, podane w pikantnej marynacie w stylu kuchni tex-mex (na baz...
Odsłon: 65
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 590
Składniki
Płaty śledziowe wymoczyć w wodzie tak długo jak chcemy żeby miały smak. Najlepiej sprawdzić po godzinie czy smakują tak jak chcemy. Śledzie osuszyć papierowymi ręcznikami i pokroić na kawałki. Mogą być większe lub mniejsze. Przełożyć do miseczki i dodać sok z cytryny. Pomieszać. Cebulę obrać i bardzo cienko pokroić w plasterki. Można w półplasterki. Dodać do miseczki. Dodać suszone pomidory krojone w paseczki. Dodać osączone na sitku kapary i pieprz kolorowy w ziarnach. Wszystko dobrze pomieszać. Przełożyć do słoika i zalać olejem rzepakowym tak żeby wszystko przykryć. Wstawić do lodówki na ok 2 godz żeby smaki się przegryzły. Gotowe Smacznego