Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ach, wspanialy sledzik, poezja smaku :-)
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5945
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 721
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 812
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5945
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 721
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 812
Składniki
Sledziki wyciagamy z zaprawy, moczymy w wodzie 1 godzinke, nastepnie odlewamy wode i suszymy sledzie za pomoca recznikow papierowych. W miedzyczasie na oleju smazymy najpierw pokrojona w dosc grube piorka cebule i szalotki wraz ze szczypta Kucharka, po kilku minutach dorzucamy sliwki, nastepnie 2 lyzeczki koncentratu pomidorowego, jeszcze smazymy 2 minutki. Dokladamy galazki tymianku, studzimy, dolewamy oleju i przekladamy do miseczki. Sledzie kroimy poprzeczniew dosc male kawalki, dodajemy do miski i dokladnie, delikatnie mieszamy. Kladziemy do lodowki najmniej do nastepnego dnia. Wspaniale!!