Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ach, wspanialy sledzik, poezja smaku :-)
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 26
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 37
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 36
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 35
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 28
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 26
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 37
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 36
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 35
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 28
Składniki
Sledziki wyciagamy z zaprawy, moczymy w wodzie 1 godzinke, nastepnie odlewamy wode i suszymy sledzie za pomoca recznikow papierowych. W miedzyczasie na oleju smazymy najpierw pokrojona w dosc grube piorka cebule i szalotki wraz ze szczypta Kucharka, po kilku minutach dorzucamy sliwki, nastepnie 2 lyzeczki koncentratu pomidorowego, jeszcze smazymy 2 minutki. Dokladamy galazki tymianku, studzimy, dolewamy oleju i przekladamy do miseczki. Sledzie kroimy poprzeczniew dosc male kawalki, dodajemy do miski i dokladnie, delikatnie mieszamy. Kladziemy do lodowki najmniej do nastepnego dnia. Wspaniale!!