Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie zapiekane po skandynawsku

Śledzie zapiekane po skandynawsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 865 Ocena: 16593

Dodano:

Odsłon: 3373

Kuchnia szwedzka.

Składniki

  • 750 g świeżych niesolonych śledzi
  • 3/4 szklanki śmietany 22 %
  • 2 łyżki keczupu
  • 3 łyżki startego chrzanu
  • półtora łyżki masła
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Śledzie umyłem, wykroiłem filety, skropiłem do środka sokiem z cytryny, posoliłem.
    Końce filetów założyłem do środka. Śledzie ułożyłem w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem.

    Śmietanę wymieszałem z keczupem i chrzanem, Polałem nią śledzie, skropiłem roztopionym masłem. Zapiekałem 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 stopni C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń