Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledź po japońsku to przekąska tradycyjna , świąteczna . Przekąska popularna za czasów PRL -u Takie śledziki często goszczą u mnie na stole a obowiązkowo w święta nie może ich zabraknąć . Robiła je moja babcia ,mama no i teraz ja robię i moje córki. Śledzik bardzo pyszny.
nóż, miska, garnek, kubek , łyżka,
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 32
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4182
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8617
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 880
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 32
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4182
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8617
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 880
Składniki
Filety śledziowe pokroić na kawałki, cebule obrać pokroić w kostkę, a ogórka w plastry. Jajka ugotować na twardo obrać i pokroić w ćwiartki. Majonez połączyć ze śmietaną dodając poszatkowaną natkę pietruszki. Na filetach śledziowych układać warstwami - cebule, ogórek, jajka i groszek konserwowy. Całość połać sosem majonezowo - śmietankowym. Udekorować według swojego uznania. Rada; W razie konieczności gdyby śledzie były za słone należy je wcześniej wymoczyć.