Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny śledzik pod kołderką smaków. Przepis zaczerpnięty z "Palce lizać" , nieco zmodyfikowany.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44643
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182080
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 237
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44643
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182080
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 237
Składniki
Filety śledziowe zalać wodą i moczyć koło 3 godzin. Następnie odsączyć z wody, zalać mlekiem i moczyć jeszcze pół godziny.
Odsączone filety pokroić w cienkie paseczki i skropić lekko octem.
cebulę drobno posiekać, ziemniaki pokroić w kosteczkę, burakii zetrzeć na grubej tarce, ogórki pokroić w kosteczke , jajka pokroić w kosteczke.
majonez połączyć z jogurtem w proporcji 2:1
w przezroczystym naczyniu układać nastepująco składniki:śledzie, cebulka, ogórki, majonezz jogurtem, pieprz, śledzie ziemniaki, buraki , majonez z jogurtem, pieprz, starte jajka, ogórki.
Gotową sałatkę odstawić do lodówki najlepiej na cała noc by wszystkie smaki się przegryzły.