Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny śledzik pod kołderką smaków. Przepis zaczerpnięty z "Palce lizać" , nieco zmodyfikowany.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2150
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12300
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2150
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12300
Składniki
Filety śledziowe zalać wodą i moczyć koło 3 godzin. Następnie odsączyć z wody, zalać mlekiem i moczyć jeszcze pół godziny.
Odsączone filety pokroić w cienkie paseczki i skropić lekko octem.
cebulę drobno posiekać, ziemniaki pokroić w kosteczkę, burakii zetrzeć na grubej tarce, ogórki pokroić w kosteczke , jajka pokroić w kosteczke.
majonez połączyć z jogurtem w proporcji 2:1
w przezroczystym naczyniu układać nastepująco składniki:śledzie, cebulka, ogórki, majonezz jogurtem, pieprz, śledzie ziemniaki, buraki , majonez z jogurtem, pieprz, starte jajka, ogórki.
Gotową sałatkę odstawić do lodówki najlepiej na cała noc by wszystkie smaki się przegryzły.