Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny śledzik inaczej ...
Moja propozycja na lekkie, ale przede wszystkim smaczne ciasto na bazie zdrow...
Odsłon: 10432
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1473
Jeśli na śniadanie Wielkanocne swoim domownikom czy gościom pragniecie zaserw...
Odsłon: 746
Sałatka z ryżem, pieczarkami, kukurydzą, ogórkami konserwowanymi oraz z jajka...
Odsłon: 972
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1473
Jeśli na śniadanie Wielkanocne swoim domownikom czy gościom pragniecie zaserw...
Odsłon: 746
Sałatka z ryżem, pieczarkami, kukurydzą, ogórkami konserwowanymi oraz z jajka...
Odsłon: 972
Składniki
cebulę pokroić w piórka lekko posolić i odstawić na 2 3 godziny aż puści sok następnie odcisnąć sok - najlepiej przez ścierkę. Wszystkie przyprawy i przeciśnięty czosnek wymieszać.
W naczyniu / pojemniku układać na przemian płaty śledziowe i posypywać obficie przyprawami i przekładać cebulą. na końcu całość zalać oliwą z oliwek. Całość odstawić na ok 3 dni do przegryzienia smaków.
Zamiast oliwy z oliwek można użyć oczywiście zwykłego oleju - wersja tańsza. Z cebulą doradzam się pobawić tak przygotowana jest krucha i pozbawiona goryczy. Czasem tuż przed podaniem dodaję kilka oliwek. Jeśli lubicie pikantne smaki to można do marynaty dodać skrojona ostrą papryczkę. Smacznego
Przepisy Przekąski
Przekąski
Galareta z kurczaka
Przekąski
Pasta z tuńczyka
Przekąski
Jajka z pieczarkami
Przekąski
Drożdżowe racuchy z mascarpone
Galareta z kurczaka
Mięsna galareta to klasyk polskiej kuchni, który często pojawia się na świąte...
Odsłon: 9021
Pasta z tuńczyka
Pasta z tuńczyka, jajek, ogórków konserwowych oraz suszonych pomidorów. Prost...
Odsłon: 249