Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny śledzik inaczej ...
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 1932
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 1932
Składniki
cebulę pokroić w piórka lekko posolić i odstawić na 2 3 godziny aż puści sok następnie odcisnąć sok - najlepiej przez ścierkę. Wszystkie przyprawy i przeciśnięty czosnek wymieszać.
W naczyniu / pojemniku układać na przemian płaty śledziowe i posypywać obficie przyprawami i przekładać cebulą. na końcu całość zalać oliwą z oliwek. Całość odstawić na ok 3 dni do przegryzienia smaków.
Zamiast oliwy z oliwek można użyć oczywiście zwykłego oleju - wersja tańsza. Z cebulą doradzam się pobawić tak przygotowana jest krucha i pozbawiona goryczy. Czasem tuż przed podaniem dodaję kilka oliwek. Jeśli lubicie pikantne smaki to można do marynaty dodać skrojona ostrą papryczkę. Smacznego