Śledzik w innym wydaniu- pyszna przekąska.
Śledziowe orzeszki.
Składniki
- płaty śledziowe 3 szt.
- Ziemniaki 10 szt
- Marchew 2 szt
- Cebula biała 1 szt
- Jabłko 1 szt
- kminek mielony 1 łyżeczka
- Majonez 1/2 szklanki
- sól i pieprz do smaku
Składniki
- płaty śledziowe 3 szt.
- Ziemniaki 10 szt
- Marchew 2 szt
- Cebula biała 1 szt
- Jabłko 1 szt
- kminek mielony 1 łyżeczka
- Majonez 1/2 szklanki
- sól i pieprz do smaku

Etapy przygotowania
Wykonanie : Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Następnie obrać i wydrążyć środki. Śledzie drobno posiekać, połączyć ze startymi środkami ziemniaków, startą marchewka i jabłkiem. Dodać startą cebulę, przyprawić do smaku i wymieszać.

Do wydrążonych środków ziemniaków nakładać farsz śledziowy, obłożyć majonezem i posypać kminkiem.

Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 314
Czas na świąteczne wędzenie.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Kolendra
Odsłon: 94
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 19

Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 143
Ostatnio komentowane przepisy

Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 314
Czas na świąteczne wędzenie.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Kolendra
Odsłon: 94
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 19

Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 143



Składniki
- płaty śledziowe 3 szt.
- Ziemniaki 10 szt
- Marchew 2 szt
- Cebula biała 1 szt
- Jabłko 1 szt
- kminek mielony 1 łyżeczka
- Majonez 1/2 szklanki
- sól i pieprz do smaku
Wykonanie : Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Następnie obrać i wydrążyć środki. Śledzie drobno posiekać, połączyć ze startymi środkami ziemniaków, startą marchewka i jabłkiem. Dodać startą cebulę, przyprawić do smaku i wymieszać.
Do wydrążonych środków ziemniaków nakładać farsz śledziowy, obłożyć majonezem i posypać kminkiem.