Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ślimaczki z ciasta francuskiego z salami - Błyskawiczna przekąska
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2180
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1839
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2180
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1839
Składniki
Płat ciasta francuskiego rozwinąć, posmarować łyżką Ketchupu pikantnego oraz łyżeczką Musztardy delikatesowej. Na cieście układamy plasterki sera i salami zostawiając kawałek wolnego miejsca bez dodatków, aby ciasto lepiej się skleiło przy zwijaniu. Posypujemy pokrojoną w kosteczkę papryką, kukurydzą konserwową oraz ziołami. Całość zwijamy w rulon zaczynając od krótszego boku. Ciasto kroimy nożem na roladki grubości ok 1,5 cm. Z podanej porcji wychodzi ok. 10-12 ślimaczków. Roladki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 20-25 minut do ładnego zarumienia w temperaturze 180 stopni. (pieczemy bez termoobiegu.) Smacznego!