Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ślimaczki z ciasta francuskiego z salami - Błyskawiczna przekąska
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 299
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2324
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 438
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 864
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 299
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2324
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 438
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 864
Składniki
Płat ciasta francuskiego rozwinąć, posmarować łyżką Ketchupu pikantnego oraz łyżeczką Musztardy delikatesowej. Na cieście układamy plasterki sera i salami zostawiając kawałek wolnego miejsca bez dodatków, aby ciasto lepiej się skleiło przy zwijaniu. Posypujemy pokrojoną w kosteczkę papryką, kukurydzą konserwową oraz ziołami. Całość zwijamy w rulon zaczynając od krótszego boku. Ciasto kroimy nożem na roladki grubości ok 1,5 cm. Z podanej porcji wychodzi ok. 10-12 ślimaczków. Roladki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 20-25 minut do ładnego zarumienia w temperaturze 180 stopni. (pieczemy bez termoobiegu.) Smacznego!