Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ślimaczki z ciasta francuskiego z salami - Błyskawiczna przekąska
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5291
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 844
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11719
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1311
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5291
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 844
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11719
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1311
Składniki
Płat ciasta francuskiego rozwinąć, posmarować łyżką Ketchupu pikantnego oraz łyżeczką Musztardy delikatesowej. Na cieście układamy plasterki sera i salami zostawiając kawałek wolnego miejsca bez dodatków, aby ciasto lepiej się skleiło przy zwijaniu. Posypujemy pokrojoną w kosteczkę papryką, kukurydzą konserwową oraz ziołami. Całość zwijamy w rulon zaczynając od krótszego boku. Ciasto kroimy nożem na roladki grubości ok 1,5 cm. Z podanej porcji wychodzi ok. 10-12 ślimaczków. Roladki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 20-25 minut do ładnego zarumienia w temperaturze 180 stopni. (pieczemy bez termoobiegu.) Smacznego!