Do góry

Przekąski Przepis na:

Słoik do pracy: czarnogórski kajmak

Słoik do pracy: czarnogórski kajmak

Autor:

Przepisów i artykułów: 254 Ocena: 2438

Dodano:

Odsłon: 1085

najszybsza, najprostsza, pożywna i bardzo smaczna sałatka - a kajmak czarnogórski to wyrób mleczny, przypominający ser, ale delikatniejszy, nieco maślany, ni biały ni żółty... takie cudeńko dostałam w zalewie, niewielki słoiczku, ale najadły się tym 3 osoby

Składniki

3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Słoik do pracy: czarnogórski kajmak

Przygotowanie

  1. Odsączam kajmak (ser) z zalewy.
    Wydłubuje widelcem ziarenka granata. Gruszkę obieram i kroję w plastry.
    Myję i rwę sałaty.

    Układam warstwami w szklanej salaterce, pojemniku lub słoiku do pracy.

    Tyle! megaproste, megaszybkie, megasmaczne :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 04 września 2018 Swiethe! Sprawdze, czy ten kajmak jest u mnie dostepny.
P.S na pytanie o maszynke do krojenia odpowiedzialam wlasnie pod pierwszym przepisem na makaron z cukinii, przy okazji zobaczylam, ze jestesmy z tego samego miasta (przynajmniej tam sa moje korzenie:)
Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń