Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nazwałam tą przekąskę smakołykiem bo nie można się najeść jest tak smaczna. Bardzo lubię przekąski z tortilli , dlatego lubię je przygotowywać i to bardzo często . Moja rodzinka również za nimi przepada i dlatego staram się aby za każdym razem znalazło się w nich coś innego inny dodany składnik, czy inny sos możliwości jest wiele . Tak więc polecam ten smakołyk.
nóż, deska do krojenia, wykałaczki, folia aluminiowa,
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5376
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1724
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5265
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1768
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5376
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1724
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5265
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1768
Składniki
Placki tortilli po rozłożeniu smarujemy kremowym serkiem chrzanowym. Następnie nakładamy oczyszczoną ,osuszoną sałatę masłową, na sałatę nakładamy plastry szynki konserwowej oraz przygotowane wcześniej oczyszczone i pokrojone warzywa takie jak pomidory, papryka czerwona, żółta oraz ogórek zielony. Na warzywa nakładamy majonez wymieszany z ketchupem i delikatnie rozsmarowujemy. Tak przygotowane placki tortilli zwijamy ciasno w rulon, a następnie nakładamy na posmarowany drugi placek tortilli i ponownie zwijamy. Rulon spinamy wykałaczkami i owijamy folią aluminiową. Tak przygotowane tortille wkładamy na godzinkę lub 2 do lodówki. Po czym wyjmujemy ściągamy folie a rulon kroimy na około 1 - 1,5 cm. krążki. Na wykałaczki nakładamy ( nabijamy )pomidorki koktajlowe. Smakołyk podajemy na stół. Smacznego.
Nakładanie składników.
Zwijamy ciasno.
Owijamy folią aluminiową i schładzamy w lodówce.
Po pokrojeniu podajemy na stół.