Do góry

Przekąski Przepis na:

Smażona rolada ustrzycka

Smażona rolada ustrzycka

Autor:

Przepisów i artykułów: 273 Ocena: 1331

Dodano:

Odsłon: 103

Rolada ustrzycka na ciepło z konfiturą z żurawiny.

Składniki

  • Rolada ustrzycka 8 plastrów o grubości około 5 mm
  • Olej do smażenia 1 łyżka
  • Konfitura z żurawiny kilka łyżek
  • Rukola
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Smażona rolada ustrzycka

Przygotowanie

  1. Patelnię natłuścić olejem i rozgrzać.

  2. Położyć plastry sera i smażyć przez kilka minut, aż ser się zrumieni.

  3. Przewrócić ostrożnie na drugą stronę i smażyć również do zrumienienia.

  4. Podawać na rukoli i z dodatkiem konfitury od razu po usmażeniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń