Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 26-01-2017
Smak mojego dzieciństwa. To smak, który zna chyba każdy. Delikatne, mięciutkie. Rozpuszczają się w ustach.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 109
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2690
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3598
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 530
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 5263
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 109
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2690
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3598
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 530
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 5263
Składniki
Rozbij jajka. Białka oddziel od żółtek. Żółtka ubij z cukrem na puszystą masę.
Połącz ze sobą proszek do pieczenia i mąkę.
Pianę z białek ubij na sztywno (można dodać szczyptę soli). Do żółtek stopniowo dodawaj ubitą pianę.
Następnie dodaj serki homogenizowane i mąkę. Cały czas ubijaj masę mikserem.
Na rozgrzany tłuszcz wykładaj łyżkę masy. Smaż na złoty kolor z obydwu stron. Po wystudzeniu posyp pączki cukrem pudrem. Smacznego!