Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 26-01-2017
Smak mojego dzieciństwa. To smak, który zna chyba każdy. Delikatne, mięciutkie. Rozpuszczają się w ustach.
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 197
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 39
Dziś przedstawiam kolejny przepis prostej kuchni włoskiej (cucina povera), a...
Odsłon: 34
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 197
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 39
Dziś przedstawiam kolejny przepis prostej kuchni włoskiej (cucina povera), a...
Odsłon: 34
Składniki
Rozbij jajka. Białka oddziel od żółtek. Żółtka ubij z cukrem na puszystą masę.
Połącz ze sobą proszek do pieczenia i mąkę.
Pianę z białek ubij na sztywno (można dodać szczyptę soli). Do żółtek stopniowo dodawaj ubitą pianę.
Następnie dodaj serki homogenizowane i mąkę. Cały czas ubijaj masę mikserem.
Na rozgrzany tłuszcz wykładaj łyżkę masy. Smaż na złoty kolor z obydwu stron. Po wystudzeniu posyp pączki cukrem pudrem. Smacznego!