Do góry

Przekąski Przepis na:

Smażone pączki z serka homogenizowanego

Przepis dnia 2017-01-26
Smażone pączki z serka homogenizowanego

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3615

Dodano:

Odsłon: 20717

Smak mojego dzieciństwa. To smak, który zna chyba każdy. Delikatne, mięciutkie. Rozpuszczają się w ustach.

Składniki

  • mąka- 3 szklanki
  • serki homogenizowane- 2 szt
  • jajka- 5 szt.
  • cukier- 1/4 szklanki
  • proszek do pieczenia- 1 łyżeczka
  • sól- szczypta
  • tłuszcz- do smażenia
  • cukier puder- do posypania
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rozbij jajka. Białka oddziel od żółtek. Żółtka ubij z cukrem na puszystą masę.

  2. Połącz ze sobą proszek do pieczenia i mąkę.

  3. Pianę z białek ubij na sztywno (można dodać szczyptę soli). Do żółtek stopniowo dodawaj ubitą pianę.

  4. Następnie dodaj serki homogenizowane i mąkę. Cały czas ubijaj masę mikserem.

  5. Na rozgrzany tłuszcz wykładaj łyżkę masy. Smaż na złoty kolor z obydwu stron. Po wystudzeniu posyp pączki cukrem pudrem. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 25 stycznia 2017 Trzeba spróbować. Toć to karnawał całym uśmiechem. Do plagiatorka. Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń