Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tradycyjne uszka wigilijne w nowej odslonie
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 17
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3445
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 101
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 834
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 17
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3445
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 101
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 834
Składniki
Farsz: grzyby moczymy w wodzie i nastepnie gotujemy (mozna rowniez wykorzystac grzybki z wywaru na zupe grzybowa)
Cebulke kroimy obojetnie jak i podsmazamy na oleju az sie zeszkli.
Laczymy ugotowane grzyby i cebule i mielimy w tradycyjnej maszynce lub rozdrabniamy w malakserze. Jesli ktos lubi mozna rowniez bardzo drobno posiekac. Przygotowany farsz doprawiamy sola i pieprzem wg uznania
Skladniki na ciasto zagniatamy, rozwalkowujemy i wycinamy kwadraty ok 4x4 cm. Nakladamy lyzeczke farszu i zalepiamy, najpierw aby uformowac trojkat a pozniej rozki sklejamy ze soba aby powstalo uszko :)
Dwa sposoby podania:
1. Tradycyjnie gotujemy w osolonym wrzatku, lub
2. Smazymy na glabokim oleju az dostana zlocistego koloru. Zapewniam ze chrupiace uszka beda smakowaly starszym jak i mlodszym :)
Zdjecie smazonych uszek niestety dopiero po wigilii :) a na ten czas zastepcze