Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tradycyjne uszka wigilijne w nowej odslonie
Farsz: grzyby moczymy w wodzie i nastepnie gotujemy (mozna rowniez wykorzystac grzybki z wywaru na zupe grzybowa)
Cebulke kroimy obojetnie jak i podsmazamy na oleju az sie zeszkli.
Laczymy ugotowane grzyby i cebule i mielimy w tradycyjnej maszynce lub rozdrabniamy w malakserze. Jesli ktos lubi mozna rowniez bardzo drobno posiekac. Przygotowany farsz doprawiamy sola i pieprzem wg uznania
Skladniki na ciasto zagniatamy, rozwalkowujemy i wycinamy kwadraty ok 4x4 cm. Nakladamy lyzeczke farszu i zalepiamy, najpierw aby uformowac trojkat a pozniej rozki sklejamy ze soba aby powstalo uszko :)
Dwa sposoby podania:
1. Tradycyjnie gotujemy w osolonym wrzatku, lub
2. Smazymy na glabokim oleju az dostana zlocistego koloru. Zapewniam ze chrupiace uszka beda smakowaly starszym jak i mlodszym :)
Zdjecie smazonych uszek niestety dopiero po wigilii :) a na ten czas zastepcze
Przepis dnia
Przepis na smakowite uszka do wigilijnego barszczu, wypełnione aromatycznym,...
Odsłon: 14970
Przepis dnia
Uwielbiam jeść uszka, ale nie lubię ich lepić ;) Aby jednak posmakować domowy...
Odsłon: 24497
Uszka z suszonymi grzybami z dodatkiem pieczarek są wyśmienite. Puree z dyni...
Odsłon: 1073
Lekka sałatka idealna na lunch lub jako dodatek do obiadu, lub grilla. Bób to...
Odsłon: 49
Mam dla Was dzisiaj pomysł na przepyszną i orzeźwiającą sałatkę, która nada s...
Odsłon: 70
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 179
Proponuję dziś przepis na pyszne i proste danie wegetariańskie i bezglutenowe...
Odsłon: 148
Lekka sałatka idealna na lunch lub jako dodatek do obiadu, lub grilla. Bób to...
Odsłon: 49
Mam dla Was dzisiaj pomysł na przepyszną i orzeźwiającą sałatkę, która nada s...
Odsłon: 70
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 179
Proponuję dziś przepis na pyszne i proste danie wegetariańskie i bezglutenowe...
Odsłon: 148
Składniki
Farsz: grzyby moczymy w wodzie i nastepnie gotujemy (mozna rowniez wykorzystac grzybki z wywaru na zupe grzybowa)
Cebulke kroimy obojetnie jak i podsmazamy na oleju az sie zeszkli.
Laczymy ugotowane grzyby i cebule i mielimy w tradycyjnej maszynce lub rozdrabniamy w malakserze. Jesli ktos lubi mozna rowniez bardzo drobno posiekac. Przygotowany farsz doprawiamy sola i pieprzem wg uznania
Skladniki na ciasto zagniatamy, rozwalkowujemy i wycinamy kwadraty ok 4x4 cm. Nakladamy lyzeczke farszu i zalepiamy, najpierw aby uformowac trojkat a pozniej rozki sklejamy ze soba aby powstalo uszko :)
Dwa sposoby podania:
1. Tradycyjnie gotujemy w osolonym wrzatku, lub
2. Smazymy na glabokim oleju az dostana zlocistego koloru. Zapewniam ze chrupiace uszka beda smakowaly starszym jak i mlodszym :)
Zdjecie smazonych uszek niestety dopiero po wigilii :) a na ten czas zastepcze
Przepisy Przekąski
Przekąski
Oryginalny langosz
Przekąski
Nadziewane kwiaty cukinii
Przekąski
Carpaccio z buraka
Przekąski
Smażone kwiaty cukinii
Oryginalny langosz
Langosz to specjalność kuchni węgierskiej. Na Węgrzech sprzedawany jest jako...
Odsłon: 3348
Nadziewane kwiaty cukinii
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 25384