Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6325
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 793
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 355
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6325
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 793
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 355
Składniki
Pokroiłam kalafiora- z główki można wykroić najwyżej dwa ładne plastry- ze środka. Do przepisu zainspirowała mnie Docherro: https://smaker.pl/przepis-brokul-w-jajku-z-patelni-grillowej,170361,docherro.html Warzywa z patelni grillowej są wyjątkowo smaczne.
Kalafiora oprószyłam curry- można też użyć przyprawy do kurczaka. Miałam zielone curry wiec dodałam jeszcze trochę czerwonej papryki w proszku, jeszcze dodałam chili, bo moje curry jest mało ostre i sól. Kalafiora skropiłam olejem i roztarłam go z przyprawami. Patelnię grillową posmarowałam olejem i usmażyłam je do zeszklenia, tak aby dodatkowo powstały przysmażone paski.