Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 70
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 502
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 115
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 70
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 502
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 115
Składniki
Pokroiłam kalafiora- z główki można wykroić najwyżej dwa ładne plastry- ze środka. Do przepisu zainspirowała mnie Docherro: https://smaker.pl/przepis-brokul-w-jajku-z-patelni-grillowej,170361,docherro.html Warzywa z patelni grillowej są wyjątkowo smaczne.
Kalafiora oprószyłam curry- można też użyć przyprawy do kurczaka. Miałam zielone curry wiec dodałam jeszcze trochę czerwonej papryki w proszku, jeszcze dodałam chili, bo moje curry jest mało ostre i sól. Kalafiora skropiłam olejem i roztarłam go z przyprawami. Patelnię grillową posmarowałam olejem i usmażyłam je do zeszklenia, tak aby dodatkowo powstały przysmażone paski.