Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1950
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1635
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2618
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1950
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1635
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2618
Składniki
Pokroić kurczaka w drobną kostkę i podsmażyć z posiekanym czosnkiem, przyprawić imbirem. Podsmażać na oliwie z oliwek na wolnym ogniu. Dodać w całości trawę cytrynową i dolewać co jakiś czas sosu sojowego. Gdy kurczak juz będzie podsmazony dodać ryż i zamieszać. Do całości dodac roztrzepane jajo i dokładnie zmieszać. Dolać sos chili wg uznania (jesli lubimy na ostro to więcej). Dodajemy posiekany ananas, posiekane orzechy i cebulkę. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, polewamy oliwa z oliwek i chwilę smażymy. Zdejmujemy z ognia i wyjmujemy trawę cytrynową. Na talerzu dekorujemy posiekaną pietruszką.