Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na śniadanie z dodatkiem twarogu
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112795
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 98
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 228
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 355
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 635
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112795
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 98
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 228
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 355
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 635
Składniki
Do miski wkruszam drożdże i dodaje do nich cukier oraz wodę. Mieszam i odstawiam na 5 minut. Dodaję resztę składników. Wyrabiam ciasto i odstawiam na 30 minut. Po tym czasie wałkuje ciasto na grubość ok. 1.5 cm i wycinam kółka. Robię to za pomocą szklanki. Takie kółka zostawiam jeszcze na ok. 10 minut by się napuszyły. Patelnię nagrzewam (nie używam oleju) I układam bułeczki. Przykrywam pokrywką i zostawiam na ok. 3 minuty. Po tym czasie przekładam bułeczki na drugą stronę. Cały czas kontroluję by bułeczki się nie przypaliły. Piekę je na delikatnym gazie.