Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na śniadanie z dodatkiem twarogu
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 222
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34651
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 183
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 222
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34651
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 183
Składniki
Do miski wkruszam drożdże i dodaje do nich cukier oraz wodę. Mieszam i odstawiam na 5 minut. Dodaję resztę składników. Wyrabiam ciasto i odstawiam na 30 minut. Po tym czasie wałkuje ciasto na grubość ok. 1.5 cm i wycinam kółka. Robię to za pomocą szklanki. Takie kółka zostawiam jeszcze na ok. 10 minut by się napuszyły. Patelnię nagrzewam (nie używam oleju) I układam bułeczki. Przykrywam pokrywką i zostawiam na ok. 3 minuty. Po tym czasie przekładam bułeczki na drugą stronę. Cały czas kontroluję by bułeczki się nie przypaliły. Piekę je na delikatnym gazie.