Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Dzisiaj pozwolę sobie podać mój przepis na grillowaną karkówkę. Karkówka jest smaczna, krucha i mięciutka i szybko znika z talerzy.
Tacki, rozpalony grill,
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1069
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 157
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2200
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4236
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1069
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 157
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2200
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4236
Składniki
Karkówkę myjemy, osuszmy, odcinamy zbędny tłuszcz jeżeli taki jest. Następnie kroimy w grubsze plastry, leciutko rozbijamy. Przygotowujemy marynatę z oliwy, sosu sojowego oraz przypraw. Marynatą nacieramy karkówkę i odkładamy w chłodne miejsce na 2 - 3 godziny. Po tym czasie układamy na tacce do grilla razem z szaszłykami i grillujemy wolno do miękkości co jakiś czas obracając mięsko. Podajemy z ulubioną sałatką.