Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Dzisiaj pozwolę sobie podać mój przepis na grillowaną karkówkę. Karkówka jest smaczna, krucha i mięciutka i szybko znika z talerzy.
Tacki, rozpalony grill,
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 196
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 196
Składniki
Karkówkę myjemy, osuszmy, odcinamy zbędny tłuszcz jeżeli taki jest. Następnie kroimy w grubsze plastry, leciutko rozbijamy. Przygotowujemy marynatę z oliwy, sosu sojowego oraz przypraw. Marynatą nacieramy karkówkę i odkładamy w chłodne miejsce na 2 - 3 godziny. Po tym czasie układamy na tacce do grilla razem z szaszłykami i grillujemy wolno do miękkości co jakiś czas obracając mięsko. Podajemy z ulubioną sałatką.