Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Dzisiaj pozwolę sobie podać mój przepis na grillowaną karkówkę. Karkówka jest smaczna, krucha i mięciutka i szybko znika z talerzy.
Tacki, rozpalony grill,
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3505
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 236
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3505
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 236
Składniki
Karkówkę myjemy, osuszmy, odcinamy zbędny tłuszcz jeżeli taki jest. Następnie kroimy w grubsze plastry, leciutko rozbijamy. Przygotowujemy marynatę z oliwy, sosu sojowego oraz przypraw. Marynatą nacieramy karkówkę i odkładamy w chłodne miejsce na 2 - 3 godziny. Po tym czasie układamy na tacce do grilla razem z szaszłykami i grillujemy wolno do miękkości co jakiś czas obracając mięsko. Podajemy z ulubioną sałatką.