Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Dzisiaj pozwolę sobie podać mój przepis na grillowaną karkówkę. Karkówka jest smaczna, krucha i mięciutka i szybko znika z talerzy.
Tacki, rozpalony grill,
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2367
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18119
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2074
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2367
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18119
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2074
Składniki
Karkówkę myjemy, osuszmy, odcinamy zbędny tłuszcz jeżeli taki jest. Następnie kroimy w grubsze plastry, leciutko rozbijamy. Przygotowujemy marynatę z oliwy, sosu sojowego oraz przypraw. Marynatą nacieramy karkówkę i odkładamy w chłodne miejsce na 2 - 3 godziny. Po tym czasie układamy na tacce do grilla razem z szaszłykami i grillujemy wolno do miękkości co jakiś czas obracając mięsko. Podajemy z ulubioną sałatką.