Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, soczysty schab. Przepis bardzo łatwy, dostałam od sąsiadki.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 167
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 152
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 74
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 167
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 152
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 74
Składniki
Umyty i osuszony schab natrzeć przyprawami: solą, pieprzem, czosnkiem, majerankiem itp. Owinąć folią spożywczą i pozostawić w lodówce na co najmniej 2 godz.
Następnie mięso włożyć do woreczka do pieczenia i dobrze zawiązać.
Włożyć do garnka i zalać zimną wodą. Mięso musi być całkowicie zanurzone. Wiązanie nie powinno być w wodzie. Przykryć pokrywką i gotować na wolnym ogniu 30-35 min.
Po tym czasie, wyłączyć gaz. Schab wyjąć z garnka po wystudzeniu.
Gotowe. Smacznego.