Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Greckie trojkaty z serem feta i szpinakiem
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6160
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1901
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6160
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1901
 
         
         
                Składniki
Piekarnik rozgrzac do tem. 180stC. Szpinak ugotowac a nastepnie odcedzic i dobrze odcisnac cala wode. Wymieszacw misce z pokruszonym serem feta, popieprzyc.
Roztopic maslo a nastepnie przestudzic odrobine. Na blat roboczy wylozyc plat ciasta (dlusza strona "do siebie"), posmarowac maslem i nalozyc kolejny plat. Pociac ciasto na paski o szerokosci okolo 5-6cm. Na koniec paska nalozyc lyzke farszu.
Zlozyc pasek ciasta w trojkat. Tak samo postapic z kolejnymi paskami. Trojkaty ulozyc na blasze i posmarowac maslem. Piec na zloty kolor (okolo 20min) Jesli ktos nie wie jak skladac paski w trojkaty proponuje poszukac na internecie "skladanie flagi USA"