Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Greckie trojkaty z serem feta i szpinakiem
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17685
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1787
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15363
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5764
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9086
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17685
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1787
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15363
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5764
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9086
Składniki
Piekarnik rozgrzac do tem. 180stC. Szpinak ugotowac a nastepnie odcedzic i dobrze odcisnac cala wode. Wymieszacw misce z pokruszonym serem feta, popieprzyc.
Roztopic maslo a nastepnie przestudzic odrobine. Na blat roboczy wylozyc plat ciasta (dlusza strona "do siebie"), posmarowac maslem i nalozyc kolejny plat. Pociac ciasto na paski o szerokosci okolo 5-6cm. Na koniec paska nalozyc lyzke farszu.
Zlozyc pasek ciasta w trojkat. Tak samo postapic z kolejnymi paskami. Trojkaty ulozyc na blasze i posmarowac maslem. Piec na zloty kolor (okolo 20min) Jesli ktos nie wie jak skladac paski w trojkaty proponuje poszukac na internecie "skladanie flagi USA"