Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Greckie trojkaty z serem feta i szpinakiem
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 258
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 43
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 258
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 43
Składniki
Piekarnik rozgrzac do tem. 180stC. Szpinak ugotowac a nastepnie odcedzic i dobrze odcisnac cala wode. Wymieszacw misce z pokruszonym serem feta, popieprzyc.
Roztopic maslo a nastepnie przestudzic odrobine. Na blat roboczy wylozyc plat ciasta (dlusza strona "do siebie"), posmarowac maslem i nalozyc kolejny plat. Pociac ciasto na paski o szerokosci okolo 5-6cm. Na koniec paska nalozyc lyzke farszu.
Zlozyc pasek ciasta w trojkat. Tak samo postapic z kolejnymi paskami. Trojkaty ulozyc na blasze i posmarowac maslem. Piec na zloty kolor (okolo 20min) Jesli ktos nie wie jak skladac paski w trojkaty proponuje poszukac na internecie "skladanie flagi USA"