Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Greckie trojkaty z serem feta i szpinakiem
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113041
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 758
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113041
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 758
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
Piekarnik rozgrzac do tem. 180stC. Szpinak ugotowac a nastepnie odcedzic i dobrze odcisnac cala wode. Wymieszacw misce z pokruszonym serem feta, popieprzyc.
Roztopic maslo a nastepnie przestudzic odrobine. Na blat roboczy wylozyc plat ciasta (dlusza strona "do siebie"), posmarowac maslem i nalozyc kolejny plat. Pociac ciasto na paski o szerokosci okolo 5-6cm. Na koniec paska nalozyc lyzke farszu.
Zlozyc pasek ciasta w trojkat. Tak samo postapic z kolejnymi paskami. Trojkaty ulozyc na blasze i posmarowac maslem. Piec na zloty kolor (okolo 20min) Jesli ktos nie wie jak skladac paski w trojkaty proponuje poszukac na internecie "skladanie flagi USA"