Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Springrolls można jeść z sosem sojowym lub w wersji bardziej słodkiej z sosem śliwkowym jak z kaczki po pekińsku. Zachęcam do eksperymentowania zarówno z sosami jak i z nadzieniem. Ze zmianą proporcji i składu.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 45
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 105
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10327
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 109
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 987
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 45
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 105
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10327
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 109
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 987
Składniki
Piekarnik nagrzać do temperatury 160C. Kacze udka oczyścić. Skórę ponakłuwać wykałaczką. Przyprawić solą i pieprzem. Poukładać na blaszce i piec przez 90 minut (do momentu aż skórka będzie złocista i chrupiąca). Po upieczeniu oddzielić mięso i skórkę od kości. Warzywa pokroić w zapałki. Mięso wymieszać z warzywami i ziołami. Pojedyncze arkusze papieru ryżowego namoczyć w wodzie i ułożyć na płaskiej powierzchni. Nałożyć farsz i zawinąć spring rollsa. Podawać z sosem sojowym i limonką.