Do góry

Przekąski Przepis na:

Spring rolls z chrupiącą pieczoną kaczką

Spring rolls z chrupiącą pieczoną kaczką

Autor:

Przepisów i artykułów: 85 Ocena: 821

Dodano:

Odsłon: 1047

Springrolls można jeść z sosem sojowym lub w wersji bardziej słodkiej z sosem śliwkowym jak z kaczki po pekińsku. Zachęcam do eksperymentowania zarówno z sosami jak i z nadzieniem. Ze zmianą proporcji i składu.

Składniki

  • 2 kacze udka
  • 1/2 ogórka zielonego
  • średniej wielkości marchewka
  • świeża mięta
  • świeża kolendra
  • papier ryżowy
  • kiełki soi
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Piekarnik nagrzać do temperatury 160C.
    Kacze udka oczyścić.
    Skórę ponakłuwać wykałaczką.
    Przyprawić solą i pieprzem.
    Poukładać na blaszce i piec przez 90 minut (do momentu aż skórka będzie złocista i chrupiąca).
    Po upieczeniu oddzielić mięso i skórkę od kości.
    Warzywa pokroić w zapałki.
    Mięso wymieszać z warzywami i ziołami.
    Pojedyncze arkusze papieru ryżowego namoczyć w wodzie i ułożyć na płaskiej powierzchni.
    Nałożyć farsz i zawinąć spring rollsa.
    Podawać z sosem sojowym i limonką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń