Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Summer Rolls z sosem brzoskwiniowo-orzechowym. Ruloniki z papieru ryżowego wypełnione świeżymi warzywami i makaronem ryżowym, to idealna letnia przekąska. Doskonała na śniadanie, obiad kolację czy imprezy z przyjaciółmi. Każdy kęs jest soczysty, chrupiący i pełen aromatu. Słodko pikantny sos dodatkowo podkręca ich smak.
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 23
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 23
Składniki
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją. Przelej zimną wodą. Sos: cebulę i czosnek, pokrój i usmaż na oleju ryżowym. Dodaj pokrojona w drobną kostkę brzoskwinię, miód i przyprawy. Smaż przez 1 min. Zdejmij z ognia, następnie zblenduj. Sos nie musi być gładki. Dodaj masło orzechowe i wymieszaj. Przełóż do miseczki. Warzywa obierz i następnie pokrój w cienkie paseczki. Arkusz papieru zamocz w letniej wodzie ( , połóż na deskę, na środek wyłóż sałatę, marchewkę, papryką, ogórka, awokado, brzoskwinie i makaron. Złóż boki papieru do środka i następnie ciasno zwiń zaczynając od dołu. Przed podaniem posyp sezamem.