Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę smaki tajskie. Sałatka do słoiczka doskonała do pracy , szkoły i w podróż.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117799
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8260
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3070
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1953
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1460
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117799
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8260
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3070
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1953
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1460
Składniki
Umyte ogórki kroimy w cieniutkie półplasterki, przekładamy do durszlaka i posypujemy 2-3 łyżkami soli. Posolone ogórki zostawiamy na durszlaku około 1 godzinę. Cebulę i papryczkę kroimy w drobną kostkę, papryczkę pozbawiamy gniazd nasiennych. Po godzinie ogórki przepłukujemy wodą, zostawiamy do odcieknięcia. Ogórki mieszamy z cebulą i papryczką. Mieszamy wszystkie składniki sosu, polewamy surówkę. Całość mieszamy i schładzamy minimum 30 minut.