Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę smaki tajskie. Sałatka do słoiczka doskonała do pracy , szkoły i w podróż.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 716
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1019
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2038
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 716
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1019
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2038
Składniki
Umyte ogórki kroimy w cieniutkie półplasterki, przekładamy do durszlaka i posypujemy 2-3 łyżkami soli. Posolone ogórki zostawiamy na durszlaku około 1 godzinę. Cebulę i papryczkę kroimy w drobną kostkę, papryczkę pozbawiamy gniazd nasiennych. Po godzinie ogórki przepłukujemy wodą, zostawiamy do odcieknięcia. Ogórki mieszamy z cebulą i papryczką. Mieszamy wszystkie składniki sosu, polewamy surówkę. Całość mieszamy i schładzamy minimum 30 minut.