Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę smaki tajskie. Sałatka do słoiczka doskonała do pracy , szkoły i w podróż.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 953
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 795
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12528
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 953
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 795
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12528
Składniki
Umyte ogórki kroimy w cieniutkie półplasterki, przekładamy do durszlaka i posypujemy 2-3 łyżkami soli. Posolone ogórki zostawiamy na durszlaku około 1 godzinę. Cebulę i papryczkę kroimy w drobną kostkę, papryczkę pozbawiamy gniazd nasiennych. Po godzinie ogórki przepłukujemy wodą, zostawiamy do odcieknięcia. Ogórki mieszamy z cebulą i papryczką. Mieszamy wszystkie składniki sosu, polewamy surówkę. Całość mieszamy i schładzamy minimum 30 minut.