Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę smaki tajskie. Sałatka do słoiczka doskonała do pracy , szkoły i w podróż.
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5847
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 28
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 119
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5847
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 28
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 119
Składniki
Umyte ogórki kroimy w cieniutkie półplasterki, przekładamy do durszlaka i posypujemy 2-3 łyżkami soli. Posolone ogórki zostawiamy na durszlaku około 1 godzinę. Cebulę i papryczkę kroimy w drobną kostkę, papryczkę pozbawiamy gniazd nasiennych. Po godzinie ogórki przepłukujemy wodą, zostawiamy do odcieknięcia. Ogórki mieszamy z cebulą i papryczką. Mieszamy wszystkie składniki sosu, polewamy surówkę. Całość mieszamy i schładzamy minimum 30 minut.