Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
CHOINKA ZROBIONA WŁASNORĘCZNIE MOŻE OZDOBIĆ ŚWIĄTECZNY STÓŁ!!!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4709
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12805
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5731
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7223
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4709
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12805
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5731
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7223
Składniki
Z mąki, żółtek, octu i śmietany zagnieść gęste ciasto, cienko rozwałkować, wycinać kółka od największego do najmniejszego, potem z kółek wycinać gwiazdki, smażyć na rozgrzanym oleju na złoto z obu stron, układać upieczone gwiazdki na ręczniku papierowym, jak wystygną nabijać na wykałaczkę od największej do najmniejszej gwiazdki, na koniec choinki nałożyć gwiazdkę, czekoladę rozpuścić z łyżeczką śmietany, nakładać na końce gwiazdek odrobinę czekolady i perełkę, tak ozdobić całą choinkę, na koniec posypać cukrem pudrem.