Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczną przekąskę czyli klopsy rybne z ryby miruny w zalewie octowej. Klopsy w panierowane ,smażone i wkładane do zalewy. Takie klopsy są bardzo smaczne i zawsze są na świątecznym stole. Przygotowuję je bardzo często i to z różnej ryby , ponieważ bardzo lubimy rybki.
maszynka do mielenia, miska, patelnia, talerz nóż, garnek,
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 344
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1416
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 344
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1416
Składniki
Rybę mirunę po dokładnym odsączeniu mielimy, razem z obraną cebulą. Do mielonej ryby dodajemy przyprawy oraz jajko. Po wymieszaniu dodajemy bułkę tartą tyle aby masa się dobrze lepiła.( do tych klopsików na święta nie dodaje namoczonej bułki). Po dokładnym wymieszaniu forujemy klopsiki, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu klopsiki wkładamy do naczynia dodajemy sparzoną gorącą wodą pokrojoną cebulę i zalewamy przestudzoną zalewą. Odkładamy w chłodne miejsce . Po dwóch dniach klopsiki są gotowe do spożycia i są pyszne. Zalewa; Składniki na zalew zagotować , a następnie lekko wystudzić.
Ryby zmielone , doprawić przyprawami , dodać jajko i bułkę tartą wymieszać.
Formujemy klopsy i smażymy na rozgrzanym oleju.
Usmażone klopsy zalewamy przygotowaną wcześniej zalewą.
Klopsy gotowe do spożycia.