Do góry

Przekąski Przepis na:

Świąteczne ślimaczki z makiem i bakaliami na Wigilię :)

Świąteczne ślimaczki z makiem i bakaliami na Wigilię :)

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 2692

Dodano:

Odsłon: 5747

Smaczne, szybkie i na pewno zaskoczycie nimi gości, świetne także na świąteczny stół :)

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Świąteczne ślimaczki z makiem i bakaliami na Wigilię :)

Przygotowanie

  1. Rozwinąć cisto francuskie i posmarować masą makową.

  2. Zwinąć w dość ciasny rulon.

  3. Pociąć na ok 2 cm krążki.

  4. Ułożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 30 minut. (aż ciasto francuskie się zarumieni).

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 21 grudnia 2016 Przecudne i bardzo apetyczne ślimaczki :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń