Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To potrawa, którą można przygotować z dziećmi. Idealnie sprawdza się jako danie na każdą okazję – dziecięce imprezy, spotkania ze znajomymi lub po prostu na śniadanie czy kolację.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35905
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 149
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 263
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 307
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35905
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 149
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 263
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 307
Składniki
Mąkę i proszek do pieczenia przesypujemy do miski, dodajemy sól i starty ser, delikatnie mieszamy widelcem. Do innego naczynia wlewamy mleko, olej i jajko – całość mieszamy, a następnie łączymy z suchymi składnikami. Zagniatamy. Jeżeli ciasto okaże się za suche lub zbyt wilgotne – dodajemy więcej mleka lub mąki, tak byśmy otrzymali miękkie, nielepiące się ciasto.
Ciasto dzielimy na dwie części. Pierwszą część wałkujemy tak, by ciasto miało kształt prostokąta lub kwadratu. Tniemy na kawałki takiej wielkości, by owijając nim połówkę parówki, wystawała ona lekko z ciasta.
Parówki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy je jajkiem wymieszanym z mlekiem. Świnki w kocykach pieczemy 12-15 min w 220 stopniach, aż będą rumiane. Z przepisu wychodzi 40 sztuk.