Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
polecam swojski smalec, albo jak mówią moi znajomi swojską konserwę :))
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2688
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3272
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2688
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3272
Składniki
Mięso umyć. Zmielić (od razu do garnka, w którym będzie robiony smalec): słoninę, łopatkę, boczek, cebulę, czosnek. Zmielone składniki postawić na piecu i wytapiać co jakiś czas mieszając. Dodać przyprawy. Gdy smalec będzie już gotowy rozlać jeszcze gorący do słoików i zakręcić. Po wystygnięciu można schować jeden słoik do lodówki a resztę można wynieść do piwnicy na później. Smacznego
Z podanej porcji wychodzą mi 2 słoiki litrowe i 3 takie ok 310 ml.