Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
polecam swojski smalec, albo jak mówią moi znajomi swojską konserwę :))
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47667
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165534
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 357
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 93
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47667
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165534
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 357
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 93
Składniki
Mięso umyć. Zmielić (od razu do garnka, w którym będzie robiony smalec): słoninę, łopatkę, boczek, cebulę, czosnek. Zmielone składniki postawić na piecu i wytapiać co jakiś czas mieszając. Dodać przyprawy. Gdy smalec będzie już gotowy rozlać jeszcze gorący do słoików i zakręcić. Po wystygnięciu można schować jeden słoik do lodówki a resztę można wynieść do piwnicy na później. Smacznego
Z podanej porcji wychodzą mi 2 słoiki litrowe i 3 takie ok 310 ml.