Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
polecam swojski smalec, albo jak mówią moi znajomi swojską konserwę :))
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2756
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421857
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2174
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2756
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421857
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2174
Składniki
Mięso umyć. Zmielić (od razu do garnka, w którym będzie robiony smalec): słoninę, łopatkę, boczek, cebulę, czosnek. Zmielone składniki postawić na piecu i wytapiać co jakiś czas mieszając. Dodać przyprawy. Gdy smalec będzie już gotowy rozlać jeszcze gorący do słoików i zakręcić. Po wystygnięciu można schować jeden słoik do lodówki a resztę można wynieść do piwnicy na później. Smacznego
Z podanej porcji wychodzą mi 2 słoiki litrowe i 3 takie ok 310 ml.