Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
polecam swojski smalec, albo jak mówią moi znajomi swojską konserwę :))
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12828
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1452
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14080
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5850
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12828
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1452
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14080
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5850
Składniki
Mięso umyć. Zmielić (od razu do garnka, w którym będzie robiony smalec): słoninę, łopatkę, boczek, cebulę, czosnek. Zmielone składniki postawić na piecu i wytapiać co jakiś czas mieszając. Dodać przyprawy. Gdy smalec będzie już gotowy rozlać jeszcze gorący do słoików i zakręcić. Po wystygnięciu można schować jeden słoik do lodówki a resztę można wynieść do piwnicy na później. Smacznego
Z podanej porcji wychodzą mi 2 słoiki litrowe i 3 takie ok 310 ml.