Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka rodzaju rybek , które dostałam od znajomych , trochę włożonej pracy no i na sylwestra pyszne klopsiki w occie gotowe. Smaczna przekąska którą każdy ze smakiem skonsumuje. Polecam
maszynka domielenia, miska, patelnia, garnek , szklanka, łyżka,
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 805
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3099
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 805
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3099
Składniki
Zalewa; Składniki zalewy włożyć do garnka i zagotować, gotować około 10 minut. Kajzerki namoczyć w mleku , mąkę wymieszać z bułką tartą. Wypatroszone i oczyszczone rybki zmielić razem z cebulą i odciśniętą bułką w maszynce do mięsa. Dodać jajko, sól , pieprzu do smaku i wyrobić masę. Z masy formować kulki , obtaczać w mące wymieszanej z bułką tartą i smażyć na rozgrzanym oleju. Gotowe klopsiki włożyć do dużego słoja lub naczynia i zalać przygotowaną zalewą. Słój zakręcić i odstawić w chłodne miejsce . Po 2 - 3 dniach klopsiki gotowe do spożycia. Smacznego
Klopsiki gotowe do podania.