Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka rodzaju rybek , które dostałam od znajomych , trochę włożonej pracy no i na sylwestra pyszne klopsiki w occie gotowe. Smaczna przekąska którą każdy ze smakiem skonsumuje. Polecam
maszynka domielenia, miska, patelnia, garnek , szklanka, łyżka,
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1768
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17887
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1931
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1768
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17887
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1931
Składniki
Zalewa; Składniki zalewy włożyć do garnka i zagotować, gotować około 10 minut. Kajzerki namoczyć w mleku , mąkę wymieszać z bułką tartą. Wypatroszone i oczyszczone rybki zmielić razem z cebulą i odciśniętą bułką w maszynce do mięsa. Dodać jajko, sól , pieprzu do smaku i wyrobić masę. Z masy formować kulki , obtaczać w mące wymieszanej z bułką tartą i smażyć na rozgrzanym oleju. Gotowe klopsiki włożyć do dużego słoja lub naczynia i zalać przygotowaną zalewą. Słój zakręcić i odstawić w chłodne miejsce . Po 2 - 3 dniach klopsiki gotowe do spożycia. Smacznego
Klopsiki gotowe do podania.