Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 861
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 420
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15234
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1868
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 861
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 420
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15234
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1868
Składniki
Fileta kroimy w średnią kostkę (tak, żeby później wygodnie było nabijać na patyczek) i przyprawiamy. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Warzywa również kroimy w sporą kostkę. Na patyczek nabijamy brzeg plastra boczku, następnie w dowolnej kolejności pozostałe składniki, okrywamy je boczkiem, który ponownie przekłuwamy przez wykałaczkę i znów pozostałe składniki, na górze ponownie boczek. Pieczemy w 180°C przez około 30 min. Szaszłyki układamy na kratce, a pod spód wsuwamy blaszkę, tak żeby tłuszcz na nią kapał.