Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 27
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2241
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 249
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1573
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 27
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2241
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 249
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1573
Składniki
Fileta kroimy w średnią kostkę (tak, żeby później wygodnie było nabijać na patyczek) i przyprawiamy. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Warzywa również kroimy w sporą kostkę. Na patyczek nabijamy brzeg plastra boczku, następnie w dowolnej kolejności pozostałe składniki, okrywamy je boczkiem, który ponownie przekłuwamy przez wykałaczkę i znów pozostałe składniki, na górze ponownie boczek. Pieczemy w 180°C przez około 30 min. Szaszłyki układamy na kratce, a pod spód wsuwamy blaszkę, tak żeby tłuszcz na nią kapał.