Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2086
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17943
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1967
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2086
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17943
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1967
Składniki
Fileta kroimy w średnią kostkę (tak, żeby później wygodnie było nabijać na patyczek) i przyprawiamy. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Warzywa również kroimy w sporą kostkę. Na patyczek nabijamy brzeg plastra boczku, następnie w dowolnej kolejności pozostałe składniki, okrywamy je boczkiem, który ponownie przekłuwamy przez wykałaczkę i znów pozostałe składniki, na górze ponownie boczek. Pieczemy w 180°C przez około 30 min. Szaszłyki układamy na kratce, a pod spód wsuwamy blaszkę, tak żeby tłuszcz na nią kapał.