Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szaszłyki drobiowe w połączeniu z kiełbasą, cebulą i papryką czerwoną są proste i szybkie w przygotowaniu. Szaszłyki bardzo smaczne , mięsko delikatne , mięciutkie i kruche, a szaszłyki szybko znikają z talerza.
patyczki do szaszłyków, rozgrzany grill,
Genialne połączenie słodko-słonych smaków. Kawałki piersi z kurczaka skąpane...
Odsłon: 21821
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 1549
Genialne połączenie słodko-słonych smaków. Kawałki piersi z kurczaka skąpane...
Odsłon: 21821
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 1549
Składniki
Marynata; Składniki marynaty wymieszać z oliwą. Filet z kurczaka dokładnie oczyścić umyć i osuszyć, pokroić w kawałki. Kawałki filetu włożyć do przygotowanej wcześniej marynaty na 30 minut. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, umyć i pokroić w kawałki. Kiełbasę pokroić w plasterki, a cebulę po obraniu w ćwiartki , następnie rozdzielić w porcje. Przygotowane składniki nabijać na patyczki do szaszłyków, począwszy od papryki. Włożyć na rozgrzany ruszt i grillować do miękkości mięsa i warzyw polewając pozostałą marynatą.