Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Na spotkaniu z rodzinką przy wspólnym grillowaniu nie może zabraknąć szaszłyków. Przygotowuję je z różnych gatunków mięsa oraz warzyw. Szaszłyki takie są bardzo smaczne, mięsko kruche a warzywa mięciutkie. Kuszą swoim smakiem i wyglądem.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10621
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6132
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5348
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13000
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4755
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10621
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6132
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5348
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13000
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4755
Składniki
Polędwiczki z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w większe kawałki. Polędwiczki marynujemy w oliwie, soli, czarnym pieprzu, przyprawie klasycznej do grilla, w ziołach prowansalskich przez 2 godziny. Warzywa myjemy i osuszamy. Papryki oczyszczamy z nasion płuczemy, osuszamy i kroimy w duże kawałki, cebulę czerwoną obieramy, kroimy w plasterki. Pieczarki oczyszczamy i kroimy na połówki lub ćwiartki. Warzywa nabijamy na przemian z mięsem na drewniane patyczki. Szaszłyki przed grillowaniem posypujemy jeszcze ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Układamy na tacce do grilla. Grillujemy na rozgrzanym ruszcie grilla obracając co jakiś czas. Szaszłyki można też grillować na patelni grillowej.