Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i zdrowa zupka. :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1955
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1640
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2630
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1955
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1640
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2630
Składniki
Ugotować rosół (nie za ostry). Odłowić ugotowane mięso i jarzyny. Przecier przetrzeć do zupy przez sito (aby nie było farfocki i patyczków), zagotować. Dodać śmietanę wymieszaną dokładnie z mąką, hartując (najpierw do odrobiny zupy na łyżce). Ponownie zagotować.
Gorącą zupę podawać z jajkami i zieleniną. Smacznego!