Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i zdrowa zupka. :)
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1009
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2916
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1009
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2916
Składniki
Ugotować rosół (nie za ostry). Odłowić ugotowane mięso i jarzyny. Przecier przetrzeć do zupy przez sito (aby nie było farfocki i patyczków), zagotować. Dodać śmietanę wymieszaną dokładnie z mąką, hartując (najpierw do odrobiny zupy na łyżce). Ponownie zagotować.
Gorącą zupę podawać z jajkami i zieleniną. Smacznego!