Do góry

Przekąski Przepis na:

Szparagi w boczku z grilla

Szparagi w boczku z grilla

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 68

Dodano:

Odsłon: 108

Pyszne i chrupiące szparagi z grilla w wędzonym boczku.

Składniki

  • 8 szt szparagów
  • 8 plastrów boczku wędzonego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Szparagi w boczku z grilla

Przygotowanie

  1. Szparagi myjemy, osuszamy i odłamujemy twarde końce.

  2. Polewamy oliwą z oliwek a następnie solimy i pieprzymy.

  3. Każdy szparag owijamy plasterkiem boczku.

  4. Szparagi smażymy na patelni grillowej lub grillu przez około 8 minut z każdej strony. Możemy też zapiec w piekarniku (180 ° C przez 20 minut)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

SprytnaChochla 22 czerwca Świetny pomysł na "coś innego" z grilla, na pewno skorzystam!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń