Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i bardzo wiosenna przekąska. Przepis na szparagi w cieście francuskim z boczkiem to rewelacyjna propozycja na przystawkę lub kolację. Wystarczy kilka składników, aby cieszyć się soczystym i aromatycznym daniem. Przekonaj się, jak smakują szparagi w tym wydaniu i jak szybko je przygotujesz.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 25
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2259
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 158
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 25
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2259
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 158
Składniki
Szparagi owiń boczkiem, zostawiając wolną przestrzeń blisko obu końcówek tych warzyw (raczej owijaj środek szparagów).
Następnie pasek ciasta francuskiego zawiń wokół szparagów, tworząc spiralę wokół warzyw (jak na zdjęciu).
Przygotuj naczynie żaroodporne i wyłóż je papierem do pieczenia. Ułóż na jego dnie szparagi, zostawiając odrobinę przestrzeni pomiędzy każdym zawijańcem, aby ciasto mogło wyrosnąć.
Żółtko rozkłóć i pędzelkiem wysmaruj wierzch ciasta. Posyp każdą sztukę odrobiną maku, sezamu, czarnuszki lub wybranej przyprawy.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza i piecz szparagi w cieście francuskim z boczkiem przez około 20 minut. Ciasto powinno być zarumienione. Wyjmij z piekarnika i od razu podaj.