Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne delikatne szparagi z aksamitnym sosem.
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2152
Królowa grilla :)
Odsłon: 1375
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 225
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2152
Królowa grilla :)
Odsłon: 1375
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 225
Składniki
Szparagi umyć, obciąć zdrewniałe końce (ok. 3 cm), obrać zaczynając od głowki do dołu. Ugotowac na parze około 12-15 minut.
Na małej patelni rozpuścić masło, wsypać mąkę, szybo mieszać - nie złocić. Dolać bulion, cały czas mieszając, zagotować, dolać śmietanki, wrzucić pokrojony serek, mieszać aż sos zrobi się aksamitny, bez żadnych grudek, zagotować. Gotowy sos doprawić solą, pieprzem, chilli, szczyptą gałki, posypać posiekanym koperkiem. Jeśli ktoś woli bardziej ostrzejsze i wyraźiste sosy zamiast serka topionego można użyć np. niebieskiego lazura.
Gotowe szparagi polać gorącym sosem, posypać chilli , wcinać :) Niebo w gębie ;P