Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i zdrowe szparagi w gęstym sosie z cynamonem i sokiem limonki.Świetne danie na kolację:)
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3505
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 354
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1720
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3505
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 354
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1720
Składniki
Odciąć zdrewniały koniec ze szparagów. Szparagi dać na wrzącą wodę i gotować 3-4 min. Zrobić sos. Na rozpuszczone masło wsypać kopiatą łyżkę mąki lub dwie płaskie,zeszklić ,podlać stopniowo mlekiem ciągle mieszając trzepaczką by nie zrobiły się grudki. Do gorącego sosu dodać serki,skórkę z limonki,sok,pieprz,cynamon i zagotować.Doprawić do smaku solą ewentualnie jeszcze sokiem z limonki. Odcedzone szparagi ułożyć na talerzu i polać sosem
Smacznego życzę!