Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i zdrowe szparagi w gęstym sosie z cynamonem i sokiem limonki.Świetne danie na kolację:)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10943
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3551
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2644
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10943
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3551
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2644
Składniki
Odciąć zdrewniały koniec ze szparagów. Szparagi dać na wrzącą wodę i gotować 3-4 min. Zrobić sos. Na rozpuszczone masło wsypać kopiatą łyżkę mąki lub dwie płaskie,zeszklić ,podlać stopniowo mlekiem ciągle mieszając trzepaczką by nie zrobiły się grudki. Do gorącego sosu dodać serki,skórkę z limonki,sok,pieprz,cynamon i zagotować.Doprawić do smaku solą ewentualnie jeszcze sokiem z limonki. Odcedzone szparagi ułożyć na talerzu i polać sosem
Smacznego życzę!