Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na szparagi rozpoczęty. Proponuję dzisiaj szparagi w panierce.
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 424
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 66
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 172
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 424
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 66
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 172
Składniki
Rozgrzałem piekarnik do 200 stopni C. Blaszkę lekko spryskałem olejem. W dużej misce wymieszałem starty parmezan i bułkę tartą, doprawiłem solą i pieprzem. Odstawiłem.
Szparagi umyłem, oczyściłem z włókien, odciąłem końcówki. Obtoczyłem je w mące, następnie zanurzyłem w rozbełtanym jajku oraz w panierce. Tak przygotowane szparagi ułożyłem w jednej warstwie na blaszce. Wstawiłem do piekarnika i zapiekałem przez około 12 minut, do zezłocenia.