Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z pomysłów na drogocenne szparagi. Szkoda, że sezon szparagowy jest tak krótki...
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 30642
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9672
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2163
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4160
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 871
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 30642
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9672
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2163
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4160
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 871
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 180 st.C., formę żaroodporną wysmarować masłem. Szparagi pokroić na kawałki ok. 2 cm, cebulkę w piórka, czosnek posiekać. Cebule i czosnek podsmażyć na oliwie, dodac szparagi. Podsmażyć ok. 3 minut. Gdyby groziło niebezpieczeństwo przypalenia- dodac odrobinę wody :) Pomidory pokroić w kostkę wrzucić do szparagów na patelnie, podsmażyć jeszcze przez 2 -3 minuty. Warzywa z patelni przełożyć do formy. Mleko wymieszać z jajkami, żółtkami. Dodać mąkę, sól, pieprz, *opcjonalnie suszoną cebulkę i/lub szczypiorek. Masą mleczną zalać szparagi, wstawić formę do piekarnika na 30 minut. <br>Smacznego!