Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z pomysłów na drogocenne szparagi. Szkoda, że sezon szparagowy jest tak krótki...
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10450
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336786
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4391
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423908
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10450
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336786
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4391
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423908
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 180 st.C., formę żaroodporną wysmarować masłem. Szparagi pokroić na kawałki ok. 2 cm, cebulkę w piórka, czosnek posiekać. Cebule i czosnek podsmażyć na oliwie, dodac szparagi. Podsmażyć ok. 3 minut. Gdyby groziło niebezpieczeństwo przypalenia- dodac odrobinę wody :) Pomidory pokroić w kostkę wrzucić do szparagów na patelnie, podsmażyć jeszcze przez 2 -3 minuty. Warzywa z patelni przełożyć do formy. Mleko wymieszać z jajkami, żółtkami. Dodać mąkę, sól, pieprz, *opcjonalnie suszoną cebulkę i/lub szczypiorek. Masą mleczną zalać szparagi, wstawić formę do piekarnika na 30 minut. <br>Smacznego!