Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z pomysłów na drogocenne szparagi. Szkoda, że sezon szparagowy jest tak krótki...
Pizzerinki z kabanosem to doskonały pomysł na kolację na ciepło, przekąskę al...
Odsłon: 1328
Tym razem prezentujemy wam przepis na pyszne kaszotto z kaszą bulgur, wołowin...
Odsłon: 850
Pizzerinki z kabanosem to doskonały pomysł na kolację na ciepło, przekąskę al...
Odsłon: 1328
Tym razem prezentujemy wam przepis na pyszne kaszotto z kaszą bulgur, wołowin...
Odsłon: 850
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 180 st.C., formę żaroodporną wysmarować masłem. Szparagi pokroić na kawałki ok. 2 cm, cebulkę w piórka, czosnek posiekać. Cebule i czosnek podsmażyć na oliwie, dodac szparagi. Podsmażyć ok. 3 minut. Gdyby groziło niebezpieczeństwo przypalenia- dodac odrobinę wody :) Pomidory pokroić w kostkę wrzucić do szparagów na patelnie, podsmażyć jeszcze przez 2 -3 minuty. Warzywa z patelni przełożyć do formy. Mleko wymieszać z jajkami, żółtkami. Dodać mąkę, sól, pieprz, *opcjonalnie suszoną cebulkę i/lub szczypiorek. Masą mleczną zalać szparagi, wstawić formę do piekarnika na 30 minut. <br>Smacznego!