Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy szpinak więc tym razem postanowiłam zrobić coś na wynos. Co smakuje na ciepło i na zimno.
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3278
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1277
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1774
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 581
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3278
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1277
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1774
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 581
Składniki
Cebulę i czosnek obieramy. Drobno siekamy. Na rozgrzaną patelnię z dodatkiem 2 łyżek oleju szklimy cebulę z czosnkiem. W tym czasie przebieramy i oczyszczamy szpinak. Wrzucamy stopniowo do cebuli. Gdy jedna partia szpinaku zmięknie i lekko zmieni kolor dorzucamy następną i tak do końca. Gdy szpinak się poddusi dolewamy śmietanę sól, pieprz i gałkę muszkatołową i zmniejszamy ogień. Dusimy aż wszystko zgęstnieje i odstawiamy aby przestygło. Jak farsz będzie już letni, do miski rozbijamy jajko, rozwijamy ciasto i smarujemy. Nakładamy farsz na cały arkusz ciasta. Zwijamy dłuższą stroną. Ostrym nożem kroimy zwinięte ciasto na ok. 2 cm krążki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia wcześniej posmarowanym jajkiem. Wierzch również smarujemy warstwą jajka. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 15 - 20 min temp. 180 - 200 st.