Do góry

Przekąski Przepis na:

Szybki sposób na Śledzie Meksykańskie

Szybki sposób na Śledzie Meksykańskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 623 Ocena: 5910

Dodano:

Odsłon: 814

Dla smakoszy kuchni meksykańskiej, proponuję śledzie w smacznym sosie.

Składniki

  • • ½ kg śledzi solonych
  • • 1 słoik sosu meksykańskiego
  • • 1 papryka żółta
  • • 1 papryka czerwona
  • • Cebula
  • • Puszka czerwonej fasoli
  • • Ostra papryka
  • • Olej do smażenia
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Śledzie moczymy w wodzie 3 godziny.

  2. 2. Cebulę obieramy kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju

  3. 3. Z papryki usuwamy gniazda i kroimy drobno, dodajemy do cebuli.

  4. 4. Odsączamy fasolkę i również dodajemy do cebuli.

  5. 5. Następnie dodajemy sos.

  6. 6. Doprawiamy paprykę.

  7. 7. Płaty śledziowe kroimy na małe kawałki.

  8. 8. Wszystko razem mieszamy.

  9. 9. Wkładamy do lodówki.
    10. Podajemy na zimno.

  10. 11. Śledzie gotowe.
    12. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

SlodkoSlodka83 24 sierpnia 2018 Pycha,za mną ostatnio śledzie chodziły i musiałam sobie zrobić ;-) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń