Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie śledzie w sosie ketchupowym idealne na sylwestra oraz inne okazje czy święta.
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 81
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1592
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 81
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1592
Składniki
Płaty śledziowe opłukaj, zalej zimną wodą i odstaw na godzinę. Cebule obierz i pokrój w paski.
Na patelni rozgrzej olej i dodaj pokrojoną cebulę podsmaż około 5 minut, dodaj miód, ketchup, ocet, dodaj ziele, pieprz i liście. Dopraw do smaku solą i pieprzem, smaż jeszcze chwilę i odstaw do ostygnięcia
Płaty śledziowe osusz ręcznikiem papierowym i pokrój na mniejsze kawałki, dodaj do wystudzonej cebuli, dokładnie wymieszaj. Wstaw pod przykryciem do lodówki żeby smaki się połączyły.