Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie śledzie w sosie ketchupowym idealne na sylwestra oraz inne okazje czy święta.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10521
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6074
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5332
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12934
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4677
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10521
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6074
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5332
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12934
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4677
Składniki
Płaty śledziowe opłukaj, zalej zimną wodą i odstaw na godzinę. Cebule obierz i pokrój w paski.
Na patelni rozgrzej olej i dodaj pokrojoną cebulę podsmaż około 5 minut, dodaj miód, ketchup, ocet, dodaj ziele, pieprz i liście. Dopraw do smaku solą i pieprzem, smaż jeszcze chwilę i odstaw do ostygnięcia
Płaty śledziowe osusz ręcznikiem papierowym i pokrój na mniejsze kawałki, dodaj do wystudzonej cebuli, dokładnie wymieszaj. Wstaw pod przykryciem do lodówki żeby smaki się połączyły.