Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :) Przepyszna tarta robiona na cieście francuskim. Tania i łatwa w przygotowaniu.
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 221
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 8017
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 668
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 61
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 107
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 221
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 8017
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 668
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 61
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 107
Składniki
Boczek pokroiłem na cienkie , wąskie paski , usmażyłem na patelni , aż były chrupkie i rumiane. Obraną cebulę pokroiłem w piórka i zeszkliłem na tłuszczu pozostałym po smażeniu boczku. Śmietankę wymieszałem z przyprawami. Formę do tarty wylepiłem ciastem , dookoła formujemy rant , nakłuwamy ciasto widelcem. Rozłożyłem boczek , na nim cebulę i pokrojony w plasterki ser. Polałem śmietaną. Piekłem 15 minut w 230 stopniach C.