Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :) Przepyszna tarta robiona na cieście francuskim. Tania i łatwa w przygotowaniu.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 714
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 574
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 355
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3529
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 714
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 574
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 355
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3529
Składniki
Boczek pokroiłem na cienkie , wąskie paski , usmażyłem na patelni , aż były chrupkie i rumiane. Obraną cebulę pokroiłem w piórka i zeszkliłem na tłuszczu pozostałym po smażeniu boczku. Śmietankę wymieszałem z przyprawami. Formę do tarty wylepiłem ciastem , dookoła formujemy rant , nakłuwamy ciasto widelcem. Rozłożyłem boczek , na nim cebulę i pokrojony w plasterki ser. Polałem śmietaną. Piekłem 15 minut w 230 stopniach C.