Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :) Przepyszna tarta robiona na cieście francuskim. Tania i łatwa w przygotowaniu.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7474
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2414
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7474
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2414
Składniki
Boczek pokroiłem na cienkie , wąskie paski , usmażyłem na patelni , aż były chrupkie i rumiane. Obraną cebulę pokroiłem w piórka i zeszkliłem na tłuszczu pozostałym po smażeniu boczku. Śmietankę wymieszałem z przyprawami. Formę do tarty wylepiłem ciastem , dookoła formujemy rant , nakłuwamy ciasto widelcem. Rozłożyłem boczek , na nim cebulę i pokrojony w plasterki ser. Polałem śmietaną. Piekłem 15 minut w 230 stopniach C.