Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna tarta ,można podawać na zimno i na ciepło.Smakuje wyśmienicie,jest delikatna i bardzo sycąca.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22583
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 165
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 350
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 493
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22583
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 165
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 350
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 493
Składniki
Sporządzić ciasto kruche(zagnieść ze sobą wszystkie składniki-jeżeli ciasto nie będzie dobrze trzymało się razem należy dodać więcej tłuszczu).Schłodzić ok 1h w lodówce.
Cebulę pokroić w kostkę,boczek także i kiełbasę.Podsmażyć na oleju,następnie dodać pokrojoną zieloną cebulę i paprykę.
Schłodzone ciasto rozwałkować na rozmiary blachy do pieczenia i włożć do niej.Boki powinny mieć ok 2,5cm wysokości.
Pomidorki koktajlowe pokroić w ćwiarki i rozłożyć na cieście,ser żółty pokrić w kostkę,rozłożyć także na cieście,serki topione pokrić i rozłożyć.Podsmażone dodatki rozłożyć na cieście równomiernie.
Jajka ubić z dodatkiem mleka i wylać na ciasto(dlatego potrzebne są nam boki ciasta na 2,5cm)
Piec ok 35 minut w temp. 220 st.