Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert. To lekkie danie, dość łatwe w przygotowaniu.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 886
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 68
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2127
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4143
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 886
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 68
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2127
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4143
Składniki
Naczynie żaroodporne (ja wykorzystałam okrągłe, o średnicy 23cm) smarujemy masłem. Schłodzone ciasto francuskie delikatnie wykładamy na formę. Ciasto dokładnie dociskamy do dna i brzegów formy, usuwając wystające części. Spód ciasta nakłuwamy widelcem. Formę wstawiamy do nagrzanego do 200°C piekarnika i pieczemy około 10 minut. Po tym czasie ciasto wyjmujemy z piekarnika. Na cieście rozkładamy pokrojonego na drobniejsze fragmenty łososia oraz pokrojony ser pleśniowy. Jajka roztrzepujemy ze śmietaną w misce. Doprawiamy odrobiną soli i świeżo mielonym pieprzem oraz dodajemy posiekany koperek. Jajka wylewamy na tratę. Całość pieczemy około 15-20 minut, aż jajka się zetną a brzegi tarty zarumienią.
Polecam