Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert. To lekkie danie, dość łatwe w przygotowaniu.
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1184
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31213
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3635
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4595
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8122
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1184
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31213
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3635
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4595
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8122
Składniki
Naczynie żaroodporne (ja wykorzystałam okrągłe, o średnicy 23cm) smarujemy masłem. Schłodzone ciasto francuskie delikatnie wykładamy na formę. Ciasto dokładnie dociskamy do dna i brzegów formy, usuwając wystające części. Spód ciasta nakłuwamy widelcem. Formę wstawiamy do nagrzanego do 200°C piekarnika i pieczemy około 10 minut. Po tym czasie ciasto wyjmujemy z piekarnika. Na cieście rozkładamy pokrojonego na drobniejsze fragmenty łososia oraz pokrojony ser pleśniowy. Jajka roztrzepujemy ze śmietaną w misce. Doprawiamy odrobiną soli i świeżo mielonym pieprzem oraz dodajemy posiekany koperek. Jajka wylewamy na tratę. Całość pieczemy około 15-20 minut, aż jajka się zetną a brzegi tarty zarumienią.
Polecam