Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka i bardzo smaczna.
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 92
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4554
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 172
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 113
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 92
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4554
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 172
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 113
Składniki
Forma do tarty 22 cm , wysmarowana tłuszczem i posypana bułką. Pieczarki ścieram na grubych oczkach tarki, cebulę siekam. Szparagi przełamuję na pół, łodyżki kroję w 1 cm paski, główki zostawiam w całości. Na patelni przesmażam pieczarki z cebulą, po 8-10 minutach dodaję łodygi szparag i smażę jeszcze kilka minut. Pod koniec dodaję główki szparag i smażę dosłownie minutę.Studzę. Sos. Składniki sosu mieszam widelcem lub łyżką. Wszystkie składniki ciasta siekam i zagniatam. Gotowym ciastem wykładam spód i boki formy. Ciasto podpiekam 10-13 minut w 180 C. Potem nakładam nadzienie, zalewam sosem i szybko wstawiam z powrotem do piekarnika. Piekę jeszcze około 30 minut.