Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny tatar wołowy, ale podany w ciekawy sposób. Taka przekąska świetne sprawdzi się na duże i małe okazje.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 792
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 792
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Mięso wołowe kroimy w kostkę lub mielimy. Dodajemy wodę, oliwę, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy delikatnie. Ogórka, grzyb marynowane i cebulę kroimy w drobną kostkę. Jajka sparzamy lub myjemy płynem dezynfekcyjnym. Rozbijamy delikatnie jajko i zdejmujemy skorupkę na czubku. Wylewamy całe jajko, oddzielamy białko od żółtka. Żółtko z powrotem wlewamy do skorupek. Mięso dzielimy na 4 porcje. Układamy na talerzu, obok kładziemy ogórka, grzyby i cebulę. Dekorujemy jajkiem i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem.